Mėnesio archyvas: gruodžio 2017

Gruodžio 15 d., 17.30 val. Klaipėdos fotografijos galerijoje (KKKC parodų rūmuose, Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atidaroma Roberto Gabrio fotografijų paroda „Klaipėda”.
„Autorius fotografuoja vadovaudamasis savo intuicija, subjektyviomis jausenomis, tačiau improvizuoja gana atsargiai. Vienuose kadruose jis tartum išnyksta, tampa nematomas, visą savo dėmesį koncentruodamas į fiksuojamą objektą. Kituose – akivaizdus jo susidomėjimas detalėmis, nulemiančiomis šmaikštesnio pobūdžio sprendimus. R. Gabrio fiksuojamas kadras nėra gaudomas, jis išlaukiamas ir subrandinamas, tokiu būdu konstruojant itin glaudų jo ir miesto kūrybinio akto santykį. Galbūt todėl, nors ir matyta tūkstančius kartų, Klaipėda čia atrodo dar ne iki galo pažinta, kitokia. Tik viena išlieka nediskutuotina, autoriaus žvilgsnis akivaizdžiai ne klaidžiojantis, ne prašalaičio, jis – žmogaus, kuris čia gyvena, kuris stebi šį miestą ne pirmus metus ir puikiai jį jaučia“.

Menotyrininkė Danguolė Ruškienė

paroda

Roberto Gabrio fotografijų parodą „Klaipėda” remia Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.
Parodą pristato Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.
Paroda veiks iki 2018 m. sausio 14 d.

Lapkričio 17 d. KKKC parodų rūmuose surengta jau antroji Fotografijos šventė. Jos metu atidarytos net šešios fotografijos parodos: retrospektyvinė Violetos Bubelytės fotografijų paroda „Savas kūnas“, Kęstučio Šapokos ir Benignos Kasparavičiūtės paroda „Fotosalonas, Musninkų g.“, Dariaus Vaičekausko projekto „Dekonstrukcijos“ paroda, Gintauto Stulgaičio retrospektyvinė fotografijų paroda, fotografijos projekto „KITI 8” paroda „Save Zine Archive“, pristatyta Agnės Narušytės ir Gintaro Zinkevičiaus paroda „Plakatai“. Šventės metu vyko Artūro Šeštoko šlapio kolodijaus kūrybinės dirbtuvės, pristatytas Agnės Narušytės ir Gintaro Zinkevičiaus parodos “Plakatai” leidinys. 

Akimirkos iš renginio.

paroda

Fotografijos © Artūro Kerpės

Kviečiame apsilankyti!

Parodos veikia iki gruodžio 10 d.

Fotografijos šventę Klaipėdoje organizuoja Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.
Kuratorius Darius Vaičekauskas
Partneriai: Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, VšĮ „Kultūros meniu“, Vito Luckaus fotografijos centras, Fotografijos muziejus, Save Zine.
Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija, Klaipėdos miesto savivaldybė, S. Jokužio leidykla-spaustuvė, UAB „ONI grupė“.