Kovo 7 d. 17 val. Galerijoje 13L vyks Roberto Gabrio fotografijų parodos „Klaipėda“ atidarymas. Fotografijų autorius yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, jam suteiktas Lietuvos meno kūrėjo statusas.
Autorius fotografuoja vadovaudamasis savo intuicija, subjektyviomis jausenomis, tačiau improvizuoja gana atsargiai. Vienuose kadruose jis tartum išnyksta, tampa nematomas, visą savo dėmesį koncentruodamas į fiksuojamą objektą. Kituose – akivaizdus jo susidomėjimas detalėmis, nulemiančiomis šmaikštesnio pobūdžio sprendimus. R. Gabrio fiksuojamas kadras nėra gaudomas, jis išlaukiamas ir subrandinamas, tokiu būdu konstruojant itin glaudų jo ir miesto kūrybinio akto santykį. Galbūt todėl, nors ir matyta tūkstančius kartų, Klaipėda čia atrodo dar ne iki galo pažinta, kitokia. Tik viena išlieka nediskutuotina, autoriaus žvilgsnis akivaizdžiai ne klaidžiojantis, ne prašalaičio, jis – žmogaus, kuris čia gyvena, kuris stebi šį miestą ne pirmus metus ir puikiai jį jaučia. (Menotyrininkė Danguolė Ruškienė)

paroda

Informuojame, kad renginyje gali būti fotografuojama, filmuojama, todėl jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.
Įėjimas laisvas